Mosskade

MossKade® is een effectieve en natuurvriendelijke wijze voor het verwijderen van levermos en groene aanslag!

Levermos verwijderen 

Levermossen zijn typen bladmossen, waarvan vele ondersoorten bestaan. Deze mossen hebben geen vatenstelsel of wortelstelsel zoals planten. Deze verschillen zorgen ervoor dat MossKade® wel levermos, overige mossen en algen bestrijdt en planten niet aantast of nauwelijks. Bij gebruik op jonge planten en stekjes kan bij hogere concentraties, felle zon en hogere temperaturen wel bladschade ontstaan. Daarom moet altijd een proefbespuitng worden uitgevoerd.

Groene aanslag verwijderen 

Op dezelfde wijze waarop levermos wordt bestreden, kan ook groene aanslag op steen, beton en hout worden verwijderd. Het voordeel van gebruik op een zuigende ondergrond, is dat de nawerking veel langer is. Hoe meer MossKade® wordt gebruikt, hoe langer de werking. Voor een optimale werking adviseren we ons doseringschema aan te houden. Na gebruik moet de spuit goed worden gereinigd, om verstoppingen te voorkomen.Inborstelen van tegels en hout werkt ook erg goed. In dat geval kan een oplossing van 1:10 worden gebruikt. Na een gelijke verdeling over het oppervlak raden we aan na te borstelen of bezemen. Op houten oppervlakken, zoals houten tuinmeubelen en schuttingen, is het licht uitvegen met een handstoffer erg effectief.

Samenstelling en werking

De ingrediënten van MossKade® bestaan uit levensmiddelen die gezamenlijk een coating vormen. Deze coating is essentieel voor de fysieke bestrijding van mossen en algen.

 

Toepassing:

  • Schud de verpakking als eerste goed, zodat de MossKade goed gemengd is.
  • Breng het mengsel ruim aan over de te behandelen mossen en algen aan, zodat de mossen goed nat zijn. Laat het dan in de loop van de dag opdrogen.
  • Het is van groot belang dat MossKade wordt gespoten op het moment dat mossen actief zijn.
  • Dit is doorgaans in de vroege ochtend in de dauw en het eerste ochtendlicht.
  • Gebruik bij voorkeur een spleetdop.

Dosering:

  • Levermos 1:7 tot 1:15
  • Draadmos: Rugspuit 1:6 – 1:10
  • Groene aanslag: Rugspuit 1:4 – 1:10

Verbruik: 10 liter oplossing is voldoende voor ongeveer 100m2.

Leverbaar in 1 en 10 liter verpakking.